Mental-filtrering i hverdagsledelse

I arbejdet med organisatorisk forandring og fremdrift har jeg mødt en del medarbejdere der var kamp frustrerede, top pressede og som bare havde lyst til at gøre, som de plejede. Når vi som ledere møder modstand er det vigtigt at vide, at det ikke behøver at være et udtryk for modarbejdelse. At medarbejdere har brug for stor grad af frihed til at ytre sig og psykologisk tryghed til at fejle, har afhjulpet mange udfordrende situationer i mit virke som leder. For pressede medarbejdere der er skeptiske, kritiske eller irriterede har brug for at blive mødt, af en leder der ikke tager kritik personligt. En medarbejder der er låst fast i eget mindset har brug for at blive mødt med tålmodighed. En medarbejder der ’går ned’ har brug for omsorg og at man tager over, for en stund. Stærke følelser er midlertidige -og midlertidighed er et kraftfuldt begreb, der med fordel kan indtænkes i ledelse og understøtte at vi, som ledere får mentalt filtreret hos dem vi leder -og hos os selv.

Medarbejdere udvikler sig i den tid, de er hos os, og netop derfor er det også en del af ledelsesopgaven både at kunne acceptere og rumme adfærdsændringer hos medarbejderen. Langsigtet samarbejde kalder på ledere der er i følelsesmæssig balance og forstår og kan håndtere medarbejderens følelser, særligt når det går stærkt.

Hvordan er din ledelsestilgang, når der er stærke følelser på spil hos dine medarbejdere? Slipper din faglighed op og kommer du til at reagere ud fra egne følelser? Spørgsmål du med fordel kan stille dig selv, når du udfordres i dit ledelsesrum.

Next
Next

SELVVÆRD, hvad er det værd?